Köszüntünk a kisautók világában! 

Elérhetőségünk:  06306900770

Hot Wheels alapismeretek a gyűjtéshez!

Sziasztok!
Közzé teszek egy kis irományt, lehet már ismerős lesz számodra, mert még mielött vádak érnének el kell, hogy mondjam nem saját írásról van szó, hanem kedves ismerősöm Falvay Levente gyűjtőtársunk rövid ellenben hasznos összefoglalója amit érdemes tudni ha Hot Wheels kisautókat gyűjtünk! Levi áldását adta hogy itt megosszam veletek ezt a hasznos információt, amit ezúton is köszönök! 
"Alább találtok néhány hasznos alapfogalmat ami gyakran kerül elő ha Hot Wheels-ről beszélünk.
Mainline = Vagyis “fő vonal”. Ezek azok az “alap” kiadások amiket minden évben kiadnak. Jelenleg 250 típust adnak ki évente ami már tartalmazza az új megjelenítéseket és kerék változatokat, viszont adott autóból adott éven belül is lehetnek szín variánsok.
TH = Treasure Hunt. Szabad fordításban kincsvadászatot jelent. 1995 óta indította el a Hot Wheels ezt a “játékot” és azóta számos változtatáson ment keresztül. Jelenleg egy pici körbe foglalt lángnyelv logóval jelölik az autókon és a kártya belső oldalán, hogy “kincset” találtunk. ????
STH = Super Treasure Hunt - még ritkább “kincs” mint a sima TH. Limitált darabszámban (kartonra vetítve) vegyítik el a mainline-ok között. Jellemzője ezeknek az autóknak, a speckó fényesebb festés, az autón a TH logó és a gumikerék. 15 db autóból lesz STH évente és mindegyiknek megvan a sima mainline párja.
RLC - Redline Club a Hot Wheels hivatalos márka klubja ahol egyedi és limitált, illetve prémium minőségű termékeket lehet online vásárolni éves tagdíj befizetés ellenében. Amerikai webshop ezért a szállítási és vám tarifákkal is számolni kell, ugyanúgy mint az eBay vagy Amazonos vásárlásnál.
Redline - A Hot Wheels első autóit nevezték így a kerék alapján, mert egy piros csík futott végig körbe a keréken. Ez volt a márka megkülönböztető jegye az akkori kisautó konkurencia a Matchbox-al szemben. (1968- 1977 között használták ezt a kereket.)
Prémium - Azokat Hot Wheels autókat nevezzük gyűjtő néven prémiumnak amiket jellemzően 8 éves kortól felfelé de inkább felnőtt gyűjtőknek adnak ki, ezek a modellek fém alvázzal és gumi kerékkel készülnek.
Real Rider - Gumikerekes Hot Wheels modell.
ID car - Chippel ellátott kisautó amit speciális ID pályán lehet használni. Applikáció segítségével okos eszközön lehet követni és elemezni a pályán mért verseny adatait. Pl, sebesség, eredmény, stb. Az ID kocsikat a már kiadott mainlineokból választják ki, speciális fényezést és egyedi műanyag kereket kapnak. Az ID autókat kétféle csomagolásban adják ki, klasszikus bliszteres amit az STH-hoz hasonlóan a mainline közé keverve lehet megtalálni. Illetve van dobozos verzió, ez jelenleg csak külföldön érhető el."
Forrás: Facebook Hot Wheels Collector's Club